Ivo Jahelka pobavil i baladou o medvědu na mopedu

IMG 1354Zpívající právník Ivo Jahelka vystoupil po čtvrtstoletí na pódiu velkomeziříčského Jupiter clubu. Nabídl posluchačům to, co očekávali, tedy nepřeberné množství vtipných příhod ze života, které se dostaly až k soudu.

„Vycházím z toho, že humor a smích jsou kořením života a každý se rád zasměje neštěstí druhých,“ uvedl svůj pořad Soudničky aneb Zpod taláru. Některé z příběhů jeho fanoušci znali, další byly novějšího data. Písničky prokládal zajímavými zápisy ze soudních spisů, policejních protokolů a dalších úředních dokumentů. Vybral kuriózní případy, v nichž hlavní roli sehrála zvířata. Třeba tu o medvědovi na mopedu či o divokém praseti na lyžích. Neopomněl ani partnerské a sousedské vztahy, přidal i několik historek o myslivcích. „O jmenovaném je v obci známo, že je to podivín, ale to, že použitím slzného plynu přinutil účastníky honu plakat nad padlou zvěřinou, považujeme za promyšlený čin,“ přečetl například zprávu, která přišla k soudu na jednoho občana, jenž asi zrovna nebyl velkým fandou myslivosti.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.