Čechomor proměnil na chvíli Jupiter club v irskou hospodu

IMG 2870"Stojí hruška v širém poli, vršek se jí zelená," zaznělo v úvodu sobotního koncertu hudební skupiny Čechomor.

Ta zavítala do Velkého Meziříčí v rámci jarního turné. Svým fanouškům přivezla známé, starší i novější hity, mezi nimi Hej bystrá voda, Pivničková, Nevěra, Kněždubská věž, Voják, Koníčky i Nepudem domů. Jako host večera vystoupila Martina Pártlová, v duetu s Františkem Černým si zazpívala písně Proměny či Tady jsem doma. Publikum zpívalo většinu svých oblíbených písniček spolu s kapelou.

Celé vystoupení provázel mohutný aplaus, posluchači ocenili české i slovenské lidové písně říznuté rockem. "Jsem nadšený, mám je rád," podělil se jeden z nich. Na závěr koncertu nechyběla autogramiáda členů kapely.

V rámci turné podporuje kapela obecně prospěšnou společnost Pomocné tlapky. Ta se od svého založení věnuje chovu a výcviku asistenčních psů, kteří jsou určeni pro nevidomé, lidi s kombinovaným postižením či upoutané na invalidní vozík. U stánku v předsálí ji mohli návštěvníci podpořit zakoupením triček, hrníčků, tašek, či vhozením peněz do kasičky.

Jitka Kočí

 

 

 

 

 

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.