Na nočních prohlídkách se představí šermíři a kejklíři

nocniVelkomeziříčský zámek po roce opět otevře své noční brány. Návštěvníci se v sobotu 20. května mohou těšit nejen na šermířské a kejklířské vystoupení na vnitřním nádvoří, ale v klidu si budou moci prohlédnout i zámecké a muzejní expozice.

Na vnitřním nádvoří zámku se se svými vystoupeními představí šermířská skupina Bravo team Brno a kejklířské duo Komedianti na káře. Tato představení budou probíhat od sedmi hodin večer, a to vždy v celou a v půl. Poslední vystoupení začne v půl dvanácté.

Kromě programu na nádvoří bude možné navštívit i šlechtické salony, muzejní expozice a výstavu „Velké Meziříčí na konci války“. Expozicemi budou návštěvníci volně procházet bez výkladu, k dispozici však bude odborný dozor, na který se budou moci v případě jakýchkoli dotazů obrátit. Poslední vstup do expozic bude možný hodinu před půlnocí.

Oproti minulým rokům nebude nutné vstupenky předem rezervovat, ale návštěvníci si je budou moci zakoupit na pokladně muzea. Dospělí zaplatí dvacet korun, děti polovinu.

„K tomuto modelu jsme přistoupili proto, abychom nemuseli odmítat zájemce o prohlídky, kterých bylo vždy více, než jsme jich byli schopni v prostorách prvního patra obsloužit,“ vysvětlila změnu systému ředitelka muzea Irena Tronečková.

Velkomeziříčské muzeum se nočními prohlídkami zapojí již potřinácté do tradičního Festivalu muzejních nocí.

 

 

-muz-

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.