Muzikanti dětem stojí na prahu druhého desetiletí

LauraPoslední květnovou sobotu vykročí koncert Muzikanti dětem do dalšího desetiletí svojí existence. Velkomeziříčské náměstí se od 14 hodin opět rozezní tóny různých hudebních žánrů, které, jak pořadatelé koncertu doufají, přilákají široké věkové spektrum posluchačů.

Stalo se již tradicí, že úvodní čas patří smíšenému Orchestru ZUŠ, který doplní pěvecký sbor Andante. Jde o hudební tělesa, která k sobě nerozlučně patří. V letošním ročníku koncertu se posluchači mohou těšit v jejich podání na songy kapel Pink Floyd, Bon Jovi či Bruna Marse.

Tvorbu převážně 70. a 80. let minulého století, tedy disco nebo funk, přiblíží na pódiu kapela The Suspenzors. Jejím mottem je bavit lidi svojí neotřelou humornou show a ambicí je publikum rozesmát. Tento sympatický přístup k tvorbě všichni přítomní jistě ocení.

Z Brna své vystoupení přiveze kapela Dextreat, jejíž rockové melodie nepochybně strhnou svojí bezprostřední energií.

Banda muzikantů, která za jeden ze svých úspěchů považuje předskakování kapele Chinaski, to je kapela MySami. I její členové podpoří koncert a přijedou divákům na velkomeziříčské náměstí zahrát.

Vzhůru a níž je kapela z nedaleké Jihlavy. Hudebníci sami sebe označují za pop-rockovou skupinu, kterou těší, když mohou prostřednictvím písniček rozdat dobrou náladu.

Z chystaného debutového cd zahraje repertoár jeden z objevů minulého roku na české hudební scéně. Jedná se o POETIKU, která se prosadila s hitem Zkouším žít.Jeden z členů skupiny je z Meziříčí, a tak s účinkováním neváhali.

Netřeba patrně představovat kapelu, které bude pódium patřit v závěru večera. Laura a její tygři je skupina s 28letou koncertní historií, mající na svém kontě více než 1 600 koncertů v rockových klubech a na festivalech doma i v zahraničí. Lze předpokládat, že vlna rockové živočišné energie, kterou koncerty kapely sálají, zasáhne i velkomeziříčské náměstí a publikum na něm shromážděné. Náznaky dunivých černošských rytmů, latiny i bílého beatu šedesátých let budou skvělou tečkou za celým dnem.

A pro koho tento rok vlastně bude výtěžek koncertu určen? „Naše volba letos padla na občanské sdružení Slepíši, které sídlí v budově staré školy v Tasově,“ říká Radovan Hajný. „Sdružení se stalo od letošního dubna zapsaným ústavem Aliterra, na základě změn nového občanského zákoníku,“ dodává jeho ředitelka Tereza Axmanová. Součástí koncertu, jak je již zvykem, jsou aktivity na náměstí, které připravuje pro zájemce z řad diváků právě organizace, která převezme získané finanční prostředky. „Pro diváky chystáme hmatovou laboratoř, kde si budou moci vyzkoušet svoje hmatové možnosti i vlastní modelování. A to i vzhledem k tomu, že naše organizace se zabývá výukou Axmanovy techniky modelování, jejíž podstatou je takzvaná hmatová technika, díky které se nevidící lidé učí proporce světa kolem. Po absolvování výuky dokáží své vlastní představy realizovat technicky v hlíně, bez pomoci vidícího asistenta. Představíme také náš nový výtvarný projekt Neviditelné bytosti,“ přibližuje ředitelka ústavu.

Z dalších aktivit, které během sobotního koncertu mohou návštěvníci využít, jsou skákací hrad a trampolína, což nepochybně potěší hlavně děti.

„Chceme pozvat diváky všech věkových kategorií na velkomeziříčské náměstí, aby svojí účastí přišli podpořit během soboty 27. května koncert Muzikanti dětem,“ říká organizátor Ondra Duben.

„Máme zajištěno vše, co zajistit lze, a v dobré počasí musíme doufat,“ dodává s úsměvem Hanka Chládková, další členka týmu.

-tron MD-

 

Muzikanti dětem

Kdy? sobota 27. května
Kde? Náměstí ve Velkém Meziříčí
V kolik? Začátek ve 14.00 hodin
Vystoupí:
POETIKA, Dextreat, The Suspenzors
Orchestr ZUŠ/pěvecký sbor Andante
Vzhůru a níž, MySami
Laura a její tygři

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.