Ani milion eur nezaručí, že se budou události odvíjet podle plánu

IMG 3820O tom se mohli přesvědčit diváci v posledním divadelním představení jarní sezony, hře Ani za milion! Do Jupiter clubu ji přivezlo pražské Divadlo v Rytířské, v hlavních rolích se představila Adéla Gondíková a Jiří Langmajer.

Detektivní komedie s inteligentním humorem se odehrává na odlehlém majáku. Nespokojená manželka anglického velvyslance, zarytá francouzska Jacqueline, si objedná u nájemného vraha vraždu svého manžela. Pokyny k ukrytí milionu eur v kufříku pod stolem ve Faustinově majáku ji zavedou k samotářskému strážci majáku, Lambertovi. Jacqueline jej považuje za dohodnutého vraha a podle toho s ním mluví. Lambert, který netuší, proč se mu v bytě objevila městská panička, ji považuje za sexuální turistku. Během seznamování vyjde najevo, že v koši, na kterém Jacqueline sedí, je ukrytý mrtvý muž. Nešťastnou náhodou mu na hlavu spadl z majáku Lambertův kbelík plný vody. Dojdou k přesvědčení, že se jedná o Jacquelinina manžela. Mrtvola má hlavu zabalenou do francouzské vlajky, nevzniknou proto žádné pochybnosti. Rozhodnou se zbavit se ho svržením z útesu. Když pak zazvoní telefon a ozve se údajně mrtvý manžel, situace se ještě více zamotá. Lambert se zapřísahá, že není vrahem a už vůbec ne nájemným vrahem. Pídí se po důvodu, proč měl velvyslanec zemřít. "On je tak dokonalý, že se s ním nedá žít. My jsme se nikdy nepohádali. Teda on ne, já ano. Nikdy se nerozvede, klesl by mu politický kredit."

Za zdmi zuří bouře a oba se silně posilnění vínem strachují, že tam venku na ně čeká domluvený zabiják. S ránem vyjde najevo, že auto u majáku, domluvené znamení pro předávku peněz, patří kýblem zabitému chlapíkovi. Oba teď spojuje tajemství o vraždě a milion eur v kufříku. Dohodnou se, že s ním a změněnými identitami začnou nový život. Spolu až do konce života.

Publikum se celé představení báječně bavilo a oceňovalo herecký výkon potleskem.

Jitka Kočí

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.