Herci Komediografu si vzali na paškál prezidenta a jeho nohsledy

IMG 3875„Dědek s Rusákem Jakuninem propil Hrad,“ přednese Mynář problém svým parťákům Ovčáčkovi a Forejtovi v takzvané průserárně. A společně vymýšlejí, jak to sdělit národu. Padají z nich řešení, jež jsou jim samým nejbližší – Zatloukat? Nechat vyhnít? Vysvětlit jako například kdysi virózu? Nabídnout místo Hradu třeba Bohdalku? Či snad říct pravdu? Ne, obětují se a vezmou to prezidentování za něj, shodnou se.

Politickou satiru s nohsledy prezidenta v hlavní roli přivezlo do velkomeziříčského Jupiter clubu brněnské divadlo Komediograf. Název Parta hic znovu zasahuje aneb Jak Ovčáček a spol. zametají pod koberec, že Miloš Zeman propil Hrad, již předem prozradil zápletku. Že se jí režisér Luboš Balák a aktéři Filip Teller jako Forejt, šňupající cukr z buchet, Alexandr Stankov jako Ovčáček, který dokáže vysvětlit nemožné, a Mirek Sýkora jako Mynář, který to všechno řídí, zhostili s ostrovtipem, potvrdilo bavící se publikum. A to přitom v úvodu předeslali, že dnes to mají satirici těžší než dřív. Protože dnes už není co a koho víc zesměšnit. Politici ze sebe karikatury činí sami.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.