Jana Mikysková bude vystavovat v meziříčském muzeu

mikyskova wMěsíc červen bude ve výstavním sále velkomeziříčského muzea věnován výtvarnému umění. Svoje obrazy a plastiky zde představí velkomeziříčská malířka a keramička Jana Mikysková. Vernisáž výstavy, která se koná v rámci Evropského festivalu filozofie, se uskuteční ve středu 7. června v 18 hodin ve výstavním sále. Úvodní slovo pronese Eva Kočí Valová, o hudební program se postará Tomáš Dufek.

Práce Jany Mikyskové je možné nalézt nejen v soukromých sbírkách u nás i v zahraničí, ale jsou zastoupeny i v řadě galerií. Ve své tvorbě často využívá staré, již nepoužitelné předměty či zkorodované poklady z kovošrotu, které jsou pro ni svou patinou velmi inspirativní. Ve své práci jim pak dává zcela nový život.

„Kameny, střepy a skla jsou nosnými detaily, kovové prvky tvoří páteř kompozice. Vše je v jednotě, rovnováze, harmonii. Při zhlédnutí nabýváme pocit, že vše je tak, jak má být. Cítíme naplnění, uvolnění napětí a uzavřenost výpovědi, která nám dává podnět k vlastním úvahám a vyprávění svých příběhů,“ popsala autorčinu loňskou výstavu Eva Kočí Valová.

Velkomeziříčská výtvarnice, která je členkou Klubu výtvarných umělců Horácka a Unie výtvarných umělců ČR, se ve svém Ateliéru v Podloubí věnuje kromě své vlastní tvorby i výstavní prezentaci dalších velkomeziříčských autorů.

Výstava bude otevřena do 2. července denně kromě pondělí, a to od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin.

-muz-

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.