Jana Mikysková představila kus země i sebe sama

IMG 4883Velkomeziříčská rodačka a výtvarnice Jana Mikysková v muzeu otevřela výstavu své tvorby, již nazvala Kus ze – mě.

Výstava je součástí jedenáctého ročníku Evropského festivalu filozofie, který nese podtitul Reformy a revoluce. „Vyprávět o sobě, o svém místě na slunci, definovat svůj názor a náhled na života děj, umět zaznamenat své vizuální a lidské proměny je také pořádný kus revoluce a notná dávka reformy,“ zahájila výstavu Eva Kočí Valová.

Obrazy a práce výtvarnice nehýří barvami, různými materiály ani kombinacemi struktur. Jsou z jednoho kusu hlíny v barvě zemité. „Nastupuje zde kompoziční dominance kruhu, což přináší pochopení nekonečnosti možností, třeba opuštění bludného kruhu,“ přiblížila Eva Kočí Valová její dílo.

Výstavu Kus ze – mě můžete zhlédnout ve výstavní síni velkomeziříčského muzea až do 2. července, denně kromě pondělí, a to od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.