Sobotní večer nabídl sport, divadlo i metal

IMG 7518Netradiční zpracování známého příběhu autora Miguela de Cervantese y Saavedry přivezlo na náměstí Velkého Meziříčí Divadlo Klauniky Brno.

V dialozích profesora španělského jazyka a Anchy, pracující jako vychovatelka v kominickém internátu ve Šlapanicích, převlečených do kostýmů postav Dona Quijota a Sancho Panzy, nechyběl humor, nadsázka ani reflexe současných problémů našeho města. Zejména budoucí úpravy náměstí: "Snad nám to dobře dopadne!" povzdechl si rytíř Qujiote, "I to náměstí v Meziříčí." Do děje byli herecky postupně zapojeni téměř všichni diváci, například princeznu Dulcineu si zahrála Jana Mikysková. Režijním poradcem hry je Bolek Polívka, který pro formální stránku představení zvolil cestu didaktické klaunikyády. Jejími charakteristickými znaky jsou absurdita, mystifikace, legrace, improvizace, provokace, recese, komunikativnost a především otevřenost a hravost. A to vše včerejší hra, která má letos 4 500 repríz, dokonale naplňovala.

Současně s Kulturním létem vrcholil na Fajtově kopci devátý ročník metalového a punkového Fajtfestu 2017. Mezi sobotními jedenácti kapelami zahráli známí Bad Victim, Gutalax nebo Obey the Brave. Doprovodný program festivalu představil českou lezeckou špičku na Autocolor Water Boulder Games, lezecké stěně nad vodní plochou ve ski areálu pod sjezdovkou.

Jitka Kočí

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.