Dechovou hudbu přivezli do Meziříčí Veseláci

IMG 8267Hudební program Kulturního léta pozval v příjemně teplém nedělním podvečeru meziříčské posluchače k poslechu dechové hudby. Již tradičně zde vystoupila kapela Veseláci z Nového Veselí na Českomoravské vrchovině.

Během dvouhodinového vystoupení zahráli ze svého repertoáru mimo jiných polku Haj, husičky haj, valčík Vysočina už spí, oblíbenou skladbu Moje česká vlast i Včera jsem byl u muziky.
Kapela, kterou za dobu její existence vede v pořadí již třetí kapelník Jan Vencelides, má ve Velkém Meziříčí své stálé a početné publikum. První kapelník Jan Vencelides, který skupinu ve Veselí založil, byl zemědělec, poslední z cechu punčochářů a hudební samouk. Jeho syn, také Jan, převzal kapelnictví už ve svých jednadvaceti letech a s kapelou hrál na tanečních zábavách, plesech a slavnostech. Současný kapelník Jan Vencelides je ve své funkci od roku 1980.
Dechovku vystřídá v pátek 18. srpna v 19 hodin na pódiu bluegrassová folková skupina Šero z Třebíčska .
Jitka Kočí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.