Zářijový program muzea nabídne noblesu první republiky

divaciPrvní zářijovou neděli se návštěvníci velkomeziříčského zámku pomyslně přenesou do období první republiky. V areálu zámku se budou konat tradiční historické slavnosti, které tentokrát přiblíží meziválečnou dobu elegantní módy a vytříbeného chování.

Na pódiu bude po celý den připraven bohatý program, který se bude skládat z hudebních, divadelních a tanečních vystoupení. Dobovou atmosféru dokreslí mimo jiné i četnická pátrací stanice, pošta a stylový fotoateliér, chybět nebude tradiční flobertková střelnice.

Atmosféra první republiky se přenese i do zámeckých interiérů, kde budou prohlídky zpestřeny dobovými modely. Vystaveny budou nejen zdařilé repliky šité podle historických předloh, ale chybět nebudou ani originály. Vstup na nádvoří bude zdarma.

Ve čtvrtek 14. září bude zahájena výstava s názvem „Rada Vacátko zasahuje aneb Hříšní lidé města pražského“. K vidění bude vybavení policejní stanice, slušivé kostýmy či informace ze zákulisí seriálu.

Nastylizovaná dobová zákoutí spolu s historickými kostýmy přenesou návštěvníky do prostředí pražské pátračky v době první republiky. Chybět nebude ani množství módních doplňků, jako jsou elegantní klobouky a rukavičky, kabelky či kravaty. Vše bude vypadat jako při opravdovém natáčení.

Otevírací doba denně kromě pondělí, 9.00–12.00, 13.00–16.00, a to do 29. října.

Lucie Pavelcová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.