První republiku od rána skrápěl déšť. Kus programu lze stihnout ještě teď

IMG 9055Velkomeziříčské historické slavnosti zasazené do období první republiky od rána provází déšť. Přesto stojí za to překonat nechuť, využít toho, že se po poledni trochu vyčasilo, vzít pro jistotu deštník a vypravit se na zámek. Program trvá až do 17.30, a tak lze stihnout ještě módní přehlídku, dámy tančící charleston, vojáky s výzbrojí, četnickou pátrací stanici či vystoupení komediantů.

Módní přehlídka ukazuje prvorepublikovou noblesu dam i pánů, nám známou pouze z filmů pro pamětníky. Stejně tak hudba se drží dané doby a nádvořím zní swing. Zájemci si mohou pořídit fotografii v elegantních šatech, jak vystřiženou z časopisu dvacátých a třicátých let. V rohu nádvoří čeká veterán, jehož šofér každého milovníka starých strojů proveze městem. Zahřát se lze jízdou na historickém bicyklu, dokonce i dvojkole, a nebo třeba raději pěkně v klidu a pohodě horkou čokoládou. Děti zase vítají flobertkovou střelnici i možnost osahat si a zamířit z kulometu.

A kdyby znovu přišel déšť, není nic jednoduššího, než využít prohlídku zámeckých interiérů, která je pro dnešní den zpestřena výstavou dalších prvorepublikových oděvů ze soukromé sbírky.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.