Cimballica představila známé skladby v neobvyklém aranžmá

IMG 0357Netradiční pojetí cimbálové muziky odstartovalo podzimní sezonu Kruhu přátel hudby. V osobitých aranžmá zazněly rockové i folkové skladby, převážně pak filmová hudba. Ve středu 18. října do velkého sálu Jupiter clubu zavítalo brněnské hudební uskupení Cimballica.

Skupina vznikla v roce 2010 pod vedením Filipa Prechtla (housle, aranžmá skladeb), dále se představila Linda Finsterlová (housle), Alena Bakrlíková (violoncelo), Kateřina Holcová (cimbál), Miroslav Tomeček (kontrabas). Cimballica koncertuje kromě České republiky i v zahraničí, ve Vídni propaguje ve spolupráci s tamnější radnicí českou hudbu.

Pro meziříčské publikum byla na programu přichystána známá filmová hudba Ennia Morriconeho, hit Andělé a démoni z Šifry mistra Leonarda, píseň Vlasty Redla Husličky nebo skladby z muzikálu Cikáni jdou do nebe. Za každou sklidila velký aplaus.

Večerní vystoupení zahájily tři lidové písně v podání žáka Základní umělecké školy Patrika Žejška (housle), kterého doprovodila Hana Novotná.

Druhý koncert této sezony proběhne 8. listopadu od 19 hodin, představí se Musica armonia s Michaelou Koudelkovou (flétna) a Monikou Šujanovou (cembalo).

Jitka Kočí

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.