Výstavní sál meziříčského muzea zaplní barevné kostičky

goPestrobarevné kostičky ze stavebnice Lego, robotí svět Bionicle, novinky z letošního roku či dětský herní koutek. To je jenom část toho, na co se mohou těšit návštěvníci poslední letošní výstavy „Svět kostiček“ v meziříčském muzeu.

Pod názvem „Svět kostiček“ se ukrývá putovní výstava Petra Šimra, která návštěvníkům nabídne zajímavou podívanou na části sbírkového fondu stejnojmenného projektu.

Příchozí si budou moci prohlédnout část rozsáhlé sbírky dnes již nevyráběných kostiček, kousátek a chrastítek pro batolata, která byla známa pod pojmem Lego Baby Primo, středověké dračí hrady či již zmiňovaný robotí svět Bionicle. „Tovární sety z různých časových období budou v jednotlivých tematických celcích při vzájemném porovnávání představovat na první pohled patrné proporční, hmotové i estetické rozdíly na časové ose dle roku vydání exponátů a dostupných kostek někdejší produkce společnosti LEGO,“ přiblížil výstavu její autor Petr Šimr.

Ve výstavním sále bude připraven i dětský koutek, kde si děti budou moci z připravených kostiček skládat dle vlastní fantazie. Součástí koutku bude i Duplo vláčkodráha. Výstava bude otevřena od 7. listopadu 2017 do 14. ledna 2018. Otevřeno bude každý den kromě pondělí, a to od 9 do 12 a od 13 do 16 hodin. Provozní doba během vánočních svátků bude upřesněna na webových stránkách muzea www.muzeumvm.cz.

Dospělí zaplatí 40 korun, děti od dvou let 20 korun a nejmenší děti do dvou let mají vstup na výstavu zdarma.

-muz-

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.