Diváci zhlédli herecký koncert Dany Syslové a Daniely Kolářové

damyKomorní hru Milana Kopeckého Dámy z Aniane přivezlo do Jupiter clubu Divadlo Palace. V hlavních rolích sester Marie a Ester se představily Daniela Kolářová a Dana Syslová, dále Lucie Pernetová, Jiří Čapka a Jaromír Meduna.

Děj se odvíjí v malé vesničce Aniane, mezi zdmi rodinného domku. Po dlouhých letech se v něm potkávají dvě sestry, Marie a Ester. První si do domu přinesla reálné i vysněné zážitky z pařížských zábavních podniků, druhá strávila svůj bezdětný život učením ve škole a vzpomínáním na jediný milostný zážitek ve sklepě kostela během války. Prostředníky v jejich zpovědích se stávají zahradník a zbrusu nový nápadník Marie, August a dlouholetý rodinný přítel Ester, pan děkan. Pozadím děje se prolíná čekání na Mariina syna, první setkání po dvaceti letech je zdrojem velkého napětím. Místo ztraceného syna se do domu přes zeď skulí mladá dívka Mares. Její historce o dohodnutém setkání s otcem v domě všichni věří, až na Marii. "Bertí říkal, že vždycky poznáš, když někdo lže. Že na to máš nějakou kontrolku v hlavě," zkroušeně přizná tátovu smrt. Marii takové sdělení zdrtí, ale postupně dokáže skrze smutek najít ke své vnučce cestu.

Publikum přijalo komorní hru a herecký výkon s nadšením.

Jitka Kočí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.