Vídeňská VOmladina to ráda horké

sugarS nastudováním známého muzikálu Sugar aneb Někdo to rád horké přijela do Velkého Meziříčí rakouská VOmladina. Vídeňský český divadelní spolek Vlastenecká omladina letos vstoupil do své 132. sezony, se Sugar měl premiéru 11. listopadu a v neděli 19. listopadu muzikál představil ve velkém sále Jupiter clubu.

V hlavní roli krásné zpěvačky Sugar se představila Jana Kolenc, která se zároveň ujala režisérské role spolu s Viktorem Vaďurou. Do dámských šatů se v roli Joea (Josefiny) převlékal Zbyněk Háder, jeho parťáka Jerryho (Dafné) hrál Lukáš Andrejs. Spolu s ostatními rozehráli známý příběh o dvou muzikantech, ukrývajících se v přestrojení za ženy v dámském swingovém orchestru Sladké Sue (Dana Šulová). Jako náhodní svědci vyřizování účtů mezi mafiánskými bandami musí narychlo zmizet z Chicaga, zájezd orchestru na Floridu se pro ten účel zdá ideální. Jejich jinak příjemný pobyt v hotelu Ritz výrazně komplikuje mužské myšlení a ženské oblečení, na alkoholu závislá zpěvačka Sugar toužící po sňatku s milionářem a jejich vlastní sympatie k ní. Dafné přitom všem musí ještě odolávat nabídkám k sňatku milionáře Osgooda Fieldinga. Jejich vzájemná závěrečná replika: "Ale já se nemůžu vdávat. Osgoode, ty mi nerozumíš, já jsem chlap!" a Osgoodova lakonická odpověď: "Nic není dokonalé." vyvolala u publika naprostý výbuch smíchu.

Herecký i pěvěcký výkon VOmladiny diváky naprosto nadchl. Každou píseň odměnili potleskem, reagovali na dialogy a v závěru aplaudoval celý sál vstoje.

Jitka Kočí

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.