Jupiter club připravil dva různé vánoční koncerty. Vybrat si z nich můžete i dnes

IMG 2487Hned dva různé vánoční koncerty si lidé mohli užít v neděli. A nejinak tomu bude i dnes. Jupiter club pro posluchače připravil na 17. hodinu koncert pěveckých sborů Sluníčko, Slunko, Pavana a velkomeziříčského gymnázia. Druhý koncert v 19 hodin patří celý Základní umělecké škole Velké Meziříčí.

Více než dvě stovky místních dětí i dospělých se představily na obou vánočních koncertech. „Je úžasné, že díky mladým umělcům dokážeme naplnit hned dva koncerty a že kultura má ve Velkém Meziříčí zelenou,“ řekl ředitel pořádajícího Jupiter clubu Milan Dufek a popřál všem krásné Vánoce v rodinném kruhu a zdraví a štěstí do nového roku.

První z koncertů zahájila nejmenší Sluníčka pod vedením Věry Havlišové a Barbory Rösslerové a hned po nich následoval sbor Slunko vedený Andreou Svobodovou a Olgou Ubrovou. Děti vystřídali dospělí, a to skupina Pavana ve složení Betty Pospíšilová, Aneta Kapčuková, Honza Pospíšil, Ondra Duben a Pavla Kamanová. Závěrem se představil Pěvecký sbor Gymnázia VM pod vedením Markéty Prudíkové Rosové.

Půlhodinka volna posloužila k rychlé výměně účinkujících a mohl začít večerní koncert v režii základní umělecké školy. Ta představila svoje obory hudební i literárně-dramatický. Žáci uváděli i vystupovali. Předvedly se malé soubory dechových nástrojů, flétny, saxofony, pěvecké sbory Andantino i Andante a samozřejmě oba orchestry – smíšený i taneční. Hudbu a zpěv zpestřila recitace. Závěr patřil tradičním koledám Tichá noc a Narodil se Kristus Pán.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.