Kruh přátel hudby nový rok zahájil opět s Moravským klavírním triem

IMG 0281Ve Velkém Meziříčí již zavedený novoroční koncert Moravského klavírního tria i s přípitkem starosty města si včera vyslechli návštěvníci Kruhu přátel hudby v Jupiter clubu.

Členové moravského klavírního tria Jiří Jahoda (housle), Jana Ryšánková (klavír) a Miroslav Zicha (violoncello) i se sólisty, sopranistkou Ivetou Jiříkovou a barytonistou Martinem Hammerle Bortolottim, dorazili do Velkého Meziříčí krátce před zahájením koncertu kvůli potížím na zledovatělých silnicích.

„Cesta z Brna nám trvala, tuším, dvě a půl hodiny,“ zahájil koncert Jiří Jahoda a popsal, jak jeli Petrávčí, vydali se zkratkou kolem řeky do Velkého Meziříčí, zapadli a nějaká dobrá duše jim naštěstí pomohla. „Nejsme vůbec rozehraní, ale rozehrajeme a rozehřejeme sebe a doufám i vás hned prvním Slovanským tancem Antonína Dvořáka,“ dodal. Následovaly árie Verdiho, Pucciniho, po přestávce pak skladby Čajkovského, Gershwina, Lehára a dalších.

Na dalším z koncertů Kruhu přátel hudby vystoupí v úterý 13. března Jitka Baštová (akordeon) a Jindřich Macek (loutna) v pořadu Hudba v myšlenkách Masarykových.

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.