Meziříčští loutkoherci zavítali na Humpoleckou marionetu 2018

loutkyV sobotu 3. 3. 2018 jsme zavítali na nesoutěžní přehlídku marionetových loutkových divadel v Humpolci. Tento festival pořádají tamější loutkáři pátým rokem, a my jsme se ho zúčastnili již počtvrté.
Festival je určen pro amatérské loutkoherecké soubory z Vysočiny, které vystupují s marionetami (loutky vedené shora, na nitích). Letos tam během března zavítají ještě loutkoherecké soubory z Třeště a z Polné. Letos jsme si pro děti přichystali pohádku Káča na zkušené. Pro děti z Humpolce to byla neznámá pohádka, protože tamější soubor ji v repertoáru nemá. Ale velice se jim líbila a krásně s Kašpárkem spolupracovaly. Návštěvnost byla trošku ovlivněna probíhající chřipkovou epidemií a také jarními prázdninami, ale i tak na pohádku dorazilo celkem 80 diváků. Po představení proběhlo ještě posezení s kolegy z Humpolce a pak nás čekala cesta zpátky domů.
Kateřina Maloušková
 
Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.