Pásmo slova a hudby připomnělo myšlenky TGM

IMG 2699Oslavou československé státnosti a zejména vzpomínkou na prvního prezidenta Československé republiky Tomáše Garrigua Masaryka se stalo pásmo slova a hudby Jitky Baštové a Jindřicha Macka. Klubu přátel hudby ve Velkém Meziříčí je umělci představili v úterý 13. března v Jupiter clubu.

V pořadu Hudba v myšlenkách Masarykových a v podání loutny Jindřicha Macka a akordeonu Jitky Baštové zazněly skladby autorů, kteří byli Masarykovi blízcí, a to A. Dvořáka, B. Martinů a L. Janáčka. Nemohly chybět české a moravské lidové písně, mezi nimi samozřejmě Ach synku, synku. Hudbu prokládalo mluvené slovo přibližující životní osudy prezidenta Osvoboditele. Umělci připomněli i citáty z děl TGM, jehož mnohé myšlenky jsou i dnes tak aktuální.

IMG 2695I tentokrát hlavnímu programu předcházelo vystoupení žákyně základní umělecké školy. Představila se Klára Pospíšilová, která na akordeon zahrála skladby od J. Bažanta a E. Garnera.

Martina Strnadová

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.