Děti proletěly svět s papírovými draky a pozdravily Jů a Hele

IMG 2855Nedělní mrazivé počasí neodradilo dětské diváky a jejich rodiče od cesty do Jupiter clubu, kde pro ně bylo ve spolupráci s loutkohereckou skupinou Loudadlo připraveno představení Na kouzelném paloučku.

Během hodinu trvající loutkové revue se dětem představily nejrůznější loutky v nadživotní velikosti. Přivítány byly Sluncem a Měsícem, kterému se nechtělo jít na kutě. Ale když mu Sluníčko slíbilo sen o tom, co se během dne děje na paloučku, dal si říct. Palouk to byl opravdu kouzelný, ráno si slunečnice zatančily na Macarenu, žabí přátelé Kvak a Kvik si zahráli fotbal a myší tanečník Kik to rozbalil ve stylu kovboje. Papíroví draci provedli děti po světě, od žhavé pouště před deštný prales až na návštěvu k Eskymákům.

Děti přirozeně reagovaly na dění na jevišti a šest se jich zapojilo do připravené soutěže. V ní mohly prověřit svou zručnost v hodu na cíl, postřeh při skládání puzzle a i rychlost při běhu slalomem mezi houbami.

Netrpělivě očekávanou třešničkou bylo vystoupení legendárních kamarádů Jů a Hele z nedělního Studia Kamarád.

Jitka Kočí

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.