Concentus Moraviae ve Velkém Meziříčí představí hudební klauny

Igudesman a_JooMezinárodní hudební festival 13 měst Concentus Moraviae letos nese podtitul Hudba a humor. Ve Velkém Meziříčí proběhne tentokrát jen jeden koncert, a to 13. června 2018 v Jupiter clubu. Na programu bude Malá noční hudební můra a představí se v něm „hudební klauni“ – houslista Aleksey Igudesman a klavírista Hyung-Ki Joo.

„‚Úsměv je nejkratší vzdáleností mezi lidmi,‘ řekl Victor Borge, jeden z největších hudebních bavičů všech dob. A právě tento úsměv bude Concentus Moraviae v roce 2018 hledat,“ uvádí dramaturg letošního ročníku festivalu Jelle Dierickx a přibližuje celý program: „Festivalovým posluchačům se dostane dávka všemožných hudebních nonsensů, triků a švindlů i hypnotických kompozic P. D. Q. Bacha. Od scherzett po scherzi musicali, od Hudebního žertu Wolfganga Amadea Mozarta přes skladby ‚ve tvaru hrušky‘.“

Ve Velkém Meziříčí se posluchači mohou těšit na „hudební klauny“ nejvyšší úrovně, duo Igudesman & Joo, kteří prezentují téma festivalu velmi přímočaře.

Jejich představení Malá noční hudební můra se ve svém žánru stalo klasikou, Igudesman a Joo s ním už rozesmáli diváky po celém světě. Ve vypečených skečích dua hudebních komiků se může stát cokoliv, ukazují totiž hudební svět takový, jaký ve své podstatě je: jako velké hřiště pro dospělé děti. Herec Sir Roger Moore o tomto mimořádném představení poznamenal: „Název Malá noční hudební můra je zavádějící… Igudesman a Joo nejsou noční můra, ale sen ... nenechte si je ujít!"

Vstupenky jsou v prodeji na programovém oddělení Jupiter clubu – do 31. května za zvýhodněnou cenu 450 korun, poté za 500 korun.

Součástí festivalu bude i přednáška Miloše Štědroně

Concentus Moraviae dává prostor i českému skladateli Miloši Štědroňovi, který coby rezidenční autor posluchače provede svými nejvtipnějšími kompozicemi a v řadě osobních vstupů přiblíží svůj náhled na festivalové téma. Do Velkého Meziříčí zavítá 11. června 2018 a bude přednášet o Alfredu Brendelovi, který je bezesporu jedním z nejvýznamnějších klavíristů a umělců 20. století. Je historicky prvním pianistou, který nahrál kompletní klavírní dílo Ludwiga van Beethovena. Přednáška je zařazena v rámci Evropského festivalu filozofie.

Celý program festivalu na webu Concentus Moraviae.

-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.