Mladý klavírní virtuóz představil dílo Rachmaninova

IMG 3315Mladý klavírní virtuóz Pavel Zemen ve Velkém Meziříčí představil dílo Sergeje Rachmaninova, ale i Alexandra Skrjabina či Johanna Sebastiana Bacha. Se svým klavírním recitálem vystoupil včera v Jupiter clubu v rámci Kruhu přátel hudby.

Teprve šestadvacetiletý Pavel Zemen je laureátem mnoha klavírních soutěží. Mimo jiné se například stal absolutním vítězem Young Academy Award v Římě či od loňského podzimu je držitelem první ceny v Mezinárodní soutěži Leoše Janáčka v Brně. „Shledal jsem ho velice talentovaného. Jeho muzikální a technické schopnosti naznačují skvělé vyhlídky pro jeho mezinárodní kariéru,“ řekl o něm mezinárodně známý pianista Igor Ardašev. I posluchači ve Velkém Meziříčí ocenili opravdovou kvalitu a upřímný prožitek Zemenovy hry a vyžádali si dva přídavky, mezi nimi Intermezzo od Johannese Brahmse.

IMG 3314Vedle Pavla Zemena se však neztratil ani žák zdejší umělecké školy Matěj Hampl ze třídy učitelky Hany Doležalové, který program večera uvedl. Za svoji Fantasii od Fryderyka Chopina sklidil u posluchačů obdiv.

 

 

Posledním představením Kruhu přátel hudby této sezony bude Rendez vous s Radkou Fišarovou ve středu 16. května 2018.

Martina Strnadová

IMG 3320

 

 

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.