Byl to silný hudební zážitek, hodnotí posluchačka koncert

IMG 3314Ve středu 18. dubna se konal předposlední koncert letošní sezóny Kruhu přátel hudby. A my, milovníci vážné hudby jsme si zase vážně přišli na své. Postarali se o to dva půvabní chlapci – výteční  klavíristé.

Hned na začátku koncertu na nás čekalo velké překvapení. Předskokan Matěj Hampl, třináctiletý žák zdejší ZUŠ, konkrétně učitelky Hany Doležalové, zahrál Chopinovo Impromtu cis moll na svůj věk skutečně mistrně, a to nejen technicky.

IMG 3320O další silné hudební zážitky se postaral mladý klavírní virtuos Pavel Zemen. Umocnil je i tím, že před každou skladbou  nám nejen nesmírně kultivovaným způsobem řekl něco málo o jejím skladateli, ale nevtíravě upozornil i na to, čeho bychom si měli při poslechu všimnout. Zahrál skladby Johanna Sebastiana Bacha, Césara Francka, Sergeje Vasiljeviče Rachmaninova, Alexandra Nikolajeviče Skrjabina. Na závěr jako dík tleskajícímu obecenstvu přidal dvě skladby Leoše Janáčka.

Asi všichni přítomní, škoda, že nás nebylo víc, jsme odcházeli udiveni, co dokáže vyjádřit deset lidských prstů na jediném hudebním nástroji.

Jiřina Kácalová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.