Michal Dlouhý v hlavní roli hry Listopad nadchl diváky

ListopadHra Listopad, politická fraška amerického autora Davida Mameta, nadzvedla ze židlí zaplněný velký sál Jupiter clubu. Nejdříve tím, jak ostrý a vulgární jazyk hlavní postavy zněl z jeviště, a posléze nepřekonatelným výkonem Michala Dlouhého v roli Charlieho Smitha, fiktivního amerického prezidenta.

Po zjištění, že jeho volební šance jsou nízké jako „hladina Ghándího cholesterolu“, začne v kulisách Oválné pracovny spřádat divoké plány, kterak získat finanční prostředky nejprve do své kapsy a posléze na novou volební kampaň. Jako dobrý cíl se jeví chovatelé krocanů, kteří jsou tradičním pokrmem na Den díkůvzdání a tudíž jsou báječným zdrojem peněz, následně producenti vepřového masa a indiánský náčelník, majitel kasina. Ti všichni se stávají figurkami na pozadí korupce s jediným „Charlieho“ cílem, zůstat v sedle. „Prezident může omilostnit každého, to dokázal už Clinton a Klaus,“ zaznělo v narážce na nešvary vysoké politiky.

Diváci odměnili herecký výkon dlouhotrvajícím aplausem.

Jupiter club zveřejnil program divadelní sezony podzim 2018, připraveny jsou hry 12. září Perfect days, 3. října Ředitelská lóže, 31. října Polib tetičku aneb Nikdo není bez chyby a 22. listopadu Kutloch aneb I muži mají své dny.

Jitka Kočí

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.