Poslední aristokratka s Annou Polívkovou v hlavní roli diváky nezklamala

IMG 2929Tento týden přinesl milovníkům divadelních představení další lahůdku. Po nekorektní politické frašce Listopad zavítala do Jupiter clubu hra Evžena Bočka Poslední aristokratka. Vyprodané představení Divadla Na Jezerce nadchlo všechny přítomné v sále hereckými výkony Anny Polívkové, Jana Hrušínského, Miluše Šplechtové a dalších.

Děj hry, stejně jako její knižní předlohy, se odehrává v době po pádu komunismu, kdy je rodině Kostků vrácen zámek Kostka. Rozhodnou se tedy vrátit z Ameriky a zachránit své rodové sídlo, potažmo historii rodu, a uložit do rodové hrobky dvanáct předků. "Jsme asi jediná americká rodina, která má doma kolumbárium," glosuje čekání na návrat Marie Kostková z Kostky v podání Anny Polívkové. Snaha se i přes zatčení na letišti a minusový stav konta začne dařit, když na zámek zavítá jako výpomoc Milada, bývalá pravá ruka knížete Schwarzenberga. Ihned začne operovat s problematickým personálem zámku, tvořeným kuchařkou alkoholičkou, zahradníkem hypochondrem a kastelánem, pro kterého jsou turisté mufloni a „Mrtvý muflon, dobrý muflon!“. Přinutí rodinu za všeobecného nesouhlasu sehrát scénky ze života šlechty a to přinese kýžený finanční efekt.

Vtipné repliky, snaha „Amíků“ zapadnout do českého prostředí a touha hraběte Kostky vyrovnat se v majetku knížeti Schwarzenbergovi nenechaly nikoho z diváků v klidu a zaplněné hlediště se otřásalo smíchy po celý večer.

Jitka Kočí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.