Richard Krajčo podal v Deštivých dnech dechberoucí výkon

Destive dnyAmerické drama Deštivé dny autora Keitha Huffa mířilo do Velkého Meziříčí celkem třikrát. Dvakrát bylo pro nemoc zrušeno, ale kdo si počkal na třetí termín, rozhodně nelitoval. Strhující výkon Richarda Krajča a Davida Švehlíka připravil divákům nečekaně silný zážitek.

Hra Deštivé dny je sondou do života amerických policistů, odrazem života na periferii Chicaga, světa prostitutek, pasáků a pašeráků drog. S mnohdy zrůdnými činy těchto lidí se musí vyrovnat Joey a Denny, dva parťáci už od školky. Příběh se odvíjí na minimalisticky pojatém jevišti, kdy kulisami jsou jen dvě židle a zbraně. „Ten den šlo všechno šejdrem. Už ráno nás potřetí přeskočili při povyšování na detektivy,“ začíná líčení událostí, které jim oběma převrátily svět. Joey z nich vyšel s povýšením, Denny se slovy „Postarej se mi o kluky!“ spáchal sebevraždu.

V posledních minutách představení bylo v sále naprosté ticho, Richard Krajčo svým výkonem všechny vtáhl do děje. Po zhasnutí světel vypukl v sále nadšený aplaus ve stoje, doprovázený pískotem.

Ve středu 23. května uvede Jupiter club improvizační show Partička na vzduchu s Michalem Suchánkem a Richardem Genzerem.

Jitka Kočí

 

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.