Muzikanti vybrali 148.047 korun na posilovnu pro březejcké děti

IMG 3672Výtěžek letošního, dvanáctého ročníku charitativního koncertu Muzikanti dětem byl věnován březejckému pracovišti Centra Kociánka. Částka 148.047 korun půjde na pořízení venkovních posilovacích strojů.

„Posilovací stroje budou umístěny u nás na Březejci venku, mezi pavilony, a kdokoli z vás kolem pojede, může si na nich zacvičit a strávit odpoledne s námi,“ pozvala přítomné vedoucí pracoviště Marie Doležalová a všem za příspěvek poděkovala.

Během dne se na náměstí ve Velkém Meziříčí vystřídaly orchestr a pěvecký sbor Andante ze základní umělecké školy, kteří jsou již stálými hosty charitativního koncertu. Po nich následovaly místní kapely Eirik a Four Covers. Rockovými, metalovými i popovými hity nadchli posluchače čtyři viollocelisté s bubeníkem, kteří si říkají Arrhytmia. Ve druhé půli programu se představili opět domácí muzikanti skupiny Poetika a Roman Dragoun se skupinou Futurum. Závěr patřil Petru Bendemu a jeho bandu, který se dle svých slov cítí ve Velkém Meziříčí taky jako doma.

Mimo hudebních vystoupení probíhala na náměstí spousta dalších aktivit, zejména pro děti, od lezení po stěně, skákání na trampolíně či v nafukovacím hradu, po malování a tvoření. Stánek Kociánky nabízel i možnost vyzkoušet si jízdu na vozíku a další pomůcky, které užívají klienti Kociánky. Lidé Březejckým přispívali do kasiček, koupí zmrzliny či trička. Částku sto jeden tisíc věnovali sponzoři.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.