Pěvecké sbory představily Apotéku i soubor Carmina Burana

IMG 3803Pěvecké sbory Sluníčko, Slunko, Harmonie a Harmonie Ladies mají za sebou sérii jarních koncertů v Jupiter clubu pro školy i pro veřejnost.

 

Sbory představily velké příběhy malých bylinek v písních J. Fojty a E. Míška v programu Apotéka. "Oslovili nás skladatel Josef Fojta (klavírista, perkusista) a textař Emanuel Míšek (rodák z Velkého Meziříčí, učitel 1. stupně), kteří dali dohromady cyklus 21 písní na téma Bylinky - Herbář. Rádi by s našimi sbory Slunko a Harmonie vytvořili profesionální nahrávku celého pásma," přibližují vznik programu letošních jarních koncertů vedoucí pěveckých sborů Olga Ubrová a Andrea Svobodová.

"Pokud se vše podaří, v příštím školním roce budete mít možnost pořídit si CD a zpěvník s písněmi o bylinkách (Mateřídouška, Podběl, Kopřiva, Meduňka, Chmel, apod.), které mohou využít učitelé ZŠ a MŠ. Texty písní jsou lehce poučné, laskavé a velmi vtipné," dodávají.

Studentské sbory Harmonie a Harmonie Ladies si připravily klasickou sborovou tvorbu, mimo jiné i ukázky ze souboru Carmina Burana, s nímž se v červnu chystají do pražského Rudolfina.

-mars-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.