Kino v Jupiter clubu bylo loni nejlepší v ČR

IMG 4409Velkomeziříčské kino získalo od společnosti CinemArt ocenění za vynikající obchodní spolupráci za rok 2017. Jde o prestižní cenu, udělovanou každoročně jednomu kinu své kategorie na základě počtu diváků, představení a podobných kritérií.

"Ocenění získali především naši návštěvníci, kterým moc děkuji. Bez nich a jejich zájmu o filmy by žádná cena nebyla," řekla Velkomeziříčsku vedoucí kina Hana Svobodová.

Podle Zuzany Černé ze společnosti CinemArt cenu uděluje a stanovuje ředitel společnosti Aleš Danielis. "Porovnáváme všechna kina svých kategorií v ČR, sleduje se počet představení, práce s propagací, počty diváků a další ukazatele," vysvětlila Černá.

"Je to potvrzení toho, že naše úsilí vedoucí nejprve k digitalizaci a následné modernizaci kina má svá opodstatnění. V roce 2014 se nám podařilo kino po více než roce nečinnosti digitalizovat a nabídnout tak našim divákům kvalitní obraz i zvuk. Digitalizace samozřejmě přinesla i širokou nabídku filmové produkce, a to včetně rychlého uvedení filmových novinek," řekl ředitel Jupiter clubu Milan Dufek.

Návštěvnost kina se pohybuje v průměru okolo šedesáti diváků na představení. Za tři a půl roku provozu digitálního kina mohli lidé vidět 750 představení, která navštívilo 46 tisíc diváků. "Ocenění je i odměnou za práci všech kolegů a kolegyň, kteří chod kina zabezpečují. Velké poděkování patří vedoucí kina Haně Svobodové," dodal Milan Dufek.

Letos Jupiter club připravuje další modernizaci kinosálu. Po výměně koberců a nouzového osvětlení bude následovat žádaná výměna křesel. Jupiter club podal na fond kinematografie žádost o finanční podporu v rámci grantové výzvy ve výši 350 tisíc korun. "Od zřizovatele, města Velké Meziříčí, máme na zajištění této akce částku 1,3 milionu korun. Věřím, že do konce srpna bude také vypsán dotační titul na klimatizaci veřejných budov. Ten by nám měl vyřešit jeden z našich palčivých problémů – klimatizaci kinosálu i koncertního sálu. Pokud se tento problém podaří vyřešit, bude naše kino na dlouhá léta mimořádně komfortní," uzavřel Milan Dufek.

CinemArt a.s. je největší filmová distribuční společnost v České republice. Zastupuje tři ze šesti nejsilnějších hollywoodských studií: Twentieth Century Fox, Universal a Paramount Pictures. Každoročně CinemArt uvádí do českých a slovenských kin přes padesát titulů. Distribuuje rovněž české a evropské filmy a věnuje se i koprodukci.

-kid-

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.