Irská hudba a country přilákaly desítky posluchačů

AmarylisLetošnímu Kulturnímu létu začalo přát počasí a víkendový program tak mohl zůstat na podiu na náměstí. V sobotu zde vystoupila třebíčská Amarylis a v neděli se představili zaplněnému náměstí Poutníci.

Skupina Amarylis se meziříčskému publiku představila poprvé v rámci loňského programu. Za své letošní vystoupení s tradiční irskou hudbou sklidila zasloužený aplaus, stejně jako minulý rok, a zaplněné hlediště si podupávalo do taktu. Podobně jako poprvé, i letos se posluchači mohli občerstvit černým irským pivem Guinness.

Prostor před podiem se zaplnil posluchači i v neděli večer. Svou premiéru na Kulturním létu měla bluegrassová a country skupina Poutníci. Toto hudební uskupení vzniklo v roce 1970 v Maloměřicích, od té doby posbíralo mnoho cen včetně Porty a vydalo několik hudebních nosičů. Se skupinou si zahrál i Robert Křesťan.

Dalším připravovaným programem bude vystoupení skupiny Bohemica v pátek 13., folklorní skupiny Koňaboj v sobotu 14. a Ginger Head 15. července, vždy ve 20 hodin. Akci Kulturní léto podpořil dotací Kraj Vysočina.

-jik-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.