Kulturní léto úspěšně vstoupilo do své druhé poloviny

DSC00141 copyJiž popáté se na velkomeziříčském náměstí setkaly mladší i starší generace, aby si společně zatančily a pobavily se u dobré hudby a občerstvení. K tanci i poslechu jim střídavě hrály kapely Accort a Renovace.

Sobotní večer, patřící vícegenerační zábavě, byl součástí programu Kulturního léta 2018, které se tímto přehouplo do své druhé půle. A stejně jako první červencová, i ta srpnová půlka bude mít bohatý program a pestrou nabídku večerních vystoupení.
V neděli 5. srpna se pod lipami uskutečnilo vystoupení velmi oblíbené moravské dechové hudby Mistříňanka. Kapelu, založenou již v roce 1967, pravidelně přichází poslouchat posluchači všech věkových kategorií, kteří zaplní náměstí. Letos její vystoupení doprovodilo představení nově vydané knihy Velké Meziříčí včera a dnes autorů Marie Ripperové a Milana Šustra. Celobarevná publikace zve na pomyslnou procházku Velkým Meziříčím a ukazuje proměny, kterými město prošlo během posledního století. K dostání je v Informačním centru za cenu 319 korun.

V sobotu 11. srpna se od 19:00 představí Esculalo Quintet a Gabriela Vermelho, pětice vynikajících instrumentalistů a charismatická zpěvačka s programem Tango nuevo, které je strhující syntézou temperamentního argentinského folkloru, klasické hudby a jazzu. V neděli od 18 hodin vojenská hudba Olomouce zahraje ve svém podání známé filmové melodie.
-red-

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.