Historické slavnosti připomenou první republiku

slavnostiVelkomeziříčské muzeum se zapojí do oslav stoletého výročí vzniku Československa. Tradiční historické slavnosti se proto ponesou v prvorepublikovém duchu.

Po oba dva dny bude na zámeckém nádvoří připraven bohatý program. V sobotu začne program v jednu hodinu po poledni, v neděli pak poběží již od desáté hodiny dopolední. Sobotní program zpestří příjezd prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka, čímž budou historické slavnosti oficiálně zahájeny.

Příchozí se budou moci zaposlouchat do swingových tónů v podání lednické kapely Melody Gentlemen, která během víkendu vystoupí hned pětkrát. Stejně tak se mohou návštěvníci těšit na dobové módní přehlídky, kde nebudou chybět večerní modely či oblečení pro volný čas.

Pro děti bude v sobotu připravena pohádka O Palečkovi, v neděli se pak dětští návštěvníci mohou těšit na pohádku Princezna se zlatou hvězdou.

Pro ty z příchozích, kteří by si rádi také něco vyzkoušeli, bude připravena jízda na historických bicyklech či střelnice. Zájemci se budou moci také převléknout do historických kostýmů a nechat se zvěčnit v dobovém fotoateliéru. Chybět nebude ani stylové občerstvení a kavárna.

Po celý víkend budou moci návštěvníci v rámci běžných prohlídek zhlédnout sál s freskovou výzdobou a stálé muzejní expozice. Šlechtické salony budou v sobotu z provozních důvodů uzavřeny, v neděli však budou přístupné po celý den.

Část programu byla financována z projektu Památky žijí v rámci programu spolupráce Interreg Rakousko-Česká republika.

-muz-

Plakát HS_2827x4000

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.