Kytarová kouzla Jakuba Šimona v probouzené „lidušce či ZUŠce“

DSCF8003Na věži odbilo sedm hodin a ve venkovním atriu luteránské akademie ve Velkém Meziříčí zazněly první tóny renesanční skladby na kytaru od Johna Dowlanda. Posluchači se tak náhle ocitli v době před 440 lety, kdy bylo gymnázium i s několika univerzitními třídami založeno paní Alenou Meziříčskou z Lomnice.

Následující skladby světových kytaristů Rolanda Dyense a Agustina Barria Mangora byly představeny rovněž bravurní hrou na klasickou kytaru. V druhé části večera Jakub Šimon zahrál a zazpíval písně Johna Mayera, držitele několika hudebních cen Grammy. Melodie namíchané ve směsi bluesu a popu příjemně naladily hosty, kteří obdivovali instrumentálně náročné skladby a neotřelý zpěv.

Program koncertu publikum obohatil a skvělý hudební zážitek podpořila i výborná akustika prostoru.

Byl to první sólový koncert Jakuba Šimona po absolutoriu na pardubické konzervatoři a navíc v rodném městě. Prospěl na výbornou s hvězdičkou. 1* Děkujeme.

Ivana Bíbrová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.