Amatérští divadelníci MyNe uvedou muzikál Očima Jidáše

Jesus and_Judas_by_Giotto_Scrovegni_Chapel_PaduaDivadlo MyNe uvede 27. a 28. října v Jupiter clubu muzikál Očima Jidáše, který pojednává o posledních dnech života Ježíše Krista pohledem jeho největšího oponenta Jidáše.

Snad všichni vědí, co se tenkrát odehrálo, ale ne každý si uvědomuje, že viníků, kteří jsou zodpovědní za Jeho ukřižování, je podstatně více, než jak se zdá při zběžném čtení  bible. Náš příběh vypráví, že krev ulpívá nejen na rukou Piláta Pontského, Jidáše, krále Heroda nebo Římanů, ale každý člověk by se měl zamyslet nad tím, zda svými činy či naopak nečinností, nenese svůj díl viny.

Muzikanti, zpěváci a herci amatérského souboru MyNe přináší originální nastudování tohoto muzikálu s vynikající hudbou Andrew Lloyd Webbera.

Své síly spojilo hned několik výrazných osobností amatérské scény, kapelník Jan Zemánek, sbormistr Aleš Toman, pěvecké hvězdy Richard Lavička nebo Roman Drápela, choreografka Bety Mikysková a mnoho dalších, které dala dohromady duše celého projektu Petra Zemánková. Působivou atmosféru představení vytváří nejen živě hraná hudba a pěvecké výkony, které ozvučí SANDL.cz, ale i světelné efekty Ondry Adama Pokorného. Bylo mi ctí se na tomto projektu také podílet.

Olga Pospíšilová

režie, kostýmy

jchs

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.