O divadle a životních volbách vyprávěla Ředitelská lóže

lozeO životě na divadelních prknech, láskách, sexu, touhách a volbách vyprávělo druhé divadelní představení podzimní sezony. Do velkého sálu Jupiter clubu zavítala hra Ředitelská lóže autora Arnošta Goldflama s Aloisem Švehlíkem a Stanislavem Zindulkou v hlavních rolích.

Tragikomický příběh vyprávěl o dvojici stárnoucích herců, živelném, ironickém a sebestředném Edovi (Alois Švehlík) a klidném a se životem smířeném Rudovi (Stanislav Zindulka), kteří spolu obývají „hrobovou jámu“ - starobinec. Jeden den v jejich životě ukázal těžkosti stárnutí, nesloužící zdraví, snahu vyrovnat se s faktem, že byli známí a už jsou zapomenutí a osamocení, a zároveň sílu přátelství a důležitost rituálů, které dají dnům řád a smysl. Přestože kulisy byly střídmé a chyběly světelné efekty, nic z toho neubralo na síle této komorní hře, která dala vyniknout hereckému umění obou protagonistů. „Mohl sis vybrat, ale tys nechtěl, chtěl jsi všechno, ale nic jsi nedal. Tak teď nemůžeš sklízet!“ vysvětloval Richard Edovi, který si nechtěl přiznat svou životní realitu.

Další divadelní představení uvede Jupiter club ve středu 31. října, v komedii s názvem Polib tetičku aneb Nikdo není bez chyby se v hlavních rolích představí Jan Čenský a Miroslava Pleštíková.

 Jitka Kočí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.