Kryštof hrál ve vyprodaném Jupiter clubu

IMG 6328„Včera fajne jak cyp… Velmez,“ napsali ráno po koncertě v Jupiter clubu členové havířovské kapely Kryštof na svůj facebook. Zjevně se jim ve vyprodaném velkém sále hrálo dobře.

Kryštof zavítal do Velkého Meziříčí během svého podzimního turné nazvaného Jenom písničky. To je vyprodané napříč celou republikou od Tábora přes Hradec Králové až na Slovensko. A muzikanti si atmosféru natřískaných koncertů náramně užívají, jak sami říkají. „To když jsme v našich začátcích vyjeli hrát poprvé mimo Havířov či Ostravu do Brna, přišlo tam na nás jen šest lidí. Naše sedmičlenná kapela tak byla v přesile,“ podotkl se smíchem Richard Krajčo.

I nynější akustické turné Kryštofa v trošku komornějším prostředí táhne stejně jako pompézní scény na velkých stadionech. Nejinak v našem městě, kde posluchači vytvořili muzikantům emotivní atmosféru a nadšeně přijímali vtipkování a povídání Richarda Krajča. A hlavně spolupracovali, někdy až moc. Pro mnohé z nich bylo opravdu těžké udržet se při Kryštofových písničkách na židli. „Bylo to super, jako pokaždé, jste skvělí,“ napsala po koncertě na facebook kapely jedna z fanynek.

Návštěvníci si vyslechli starší i ty nejnovější písničky, které Kryštof za pětadvacet let svého koncertování vytvořil. Sami si je mohli vybírat v tzv. Richardově jukeboxu a v podstatě to byl hit vedle hitu. Často tak měli opravdu těžkou volbu a chtěli zahrát oba. Zaznělo Zrcadlení, Inzerát, Cesta, Rubikon, Srdcebeat, Zůstaň tu se mnou a další a další, do tří hodin koncertu se jich vešlo opravdu dost.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.