Třebíčské loutkářské jaro

foto2Loutkoherci z Velkého Meziříčí se letos rozhodli, že si konec sezóny zpestří a zahrají si mimo svoji domovinu, proto přijali nabídku zúčastnit se Třebíčského loutkářského jara, které se konalo celý víkend od 23. do 24.března v Národním domě města Třebíč.

Celkem se dostavilo soutěžit a ukázat své umění osm loutkohereckých spolků z různých míst republiky. S nesoutěžním představením přijeli se svým experimentálním divadlem i studenti z Prahy, studující DAMU.

Program byl rozdělen na pět sobotních a tři nedělní představení. Děti si přišly na své a potvrdily to hojnou účastí, která potěšila a zároveň pomohla k ještě lepším výkonům každého ze souborů. Motivace byla pořádná a to postup na 68.ročník celostátní přehlídky amatérských loutkářů konající se v Chrudimi, kde o ty nejlepší vodiče a mluviče našich dřevěných kamarádů opravdu není nouze, takže bylo o co soutěžit.

Nicméně i přes největší snahu se našemu domácímu spolku nepodařilo zvítězit, porotu neokouzlili natolik, aby jim přidělili prvenství. Ovšem za předvedený výkon se vůbec nemusí stydět, svědčí o tom pozornost dětí, které ani na okamžik neodtrhly zrak od hrané pohádky (Adámek mezi broučky ) a aplausem na konci to potvrdily. Třeba v budoucnu budou mít více štěstí. Touto cestou by rádi poděkovali MKS TŘEBÍČI za pozvání a zajištění veškerých potřebných věcí spojené s představením.

 Jakub Sedlák

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.