Muzeum bude otevřeno i o Velikonocích

muzeumVelikonoční svátky vybízí k jarním výletům, a tak své brány otevře i velkomeziříčské muzeum.

Od pátku 19. dubna do pondělí 22. dubna budou mít návštěvníci možnost projít si část prohlídkové trasy. Po dobu svátků budou zpřístupněny šlechtické salony, sál s freskovou výzdobou a výstava Svět panenek.

V zámeckých salonech se návštěvníci seznámí s bohatou historií, jednotlivými majiteli a historickým mobiliářem. Mimo jiné si připomenou hraběte Františka Harracha, sarajevské události v roce 1914 či si prohlédnou sbírku japonských laků.

Sál s freskovou výzdobou zase příchozí přenese do dějin středověku, jelikož nejstarší části výzdoby znázorňující rytířský souboj vznikly již před rokem 1300. Dominantou sálu je pak vyobrazení Legendy o svaté Markétě z počátku 14. století.

Výstavní sál nabízí přehlídku nejrůznější typů panenek ze sbírky Moniky a Nikol Chmelařových. Celé sbírce vévodí rebornované panenky, které vypadají jako opravdová miminka. Nechybí ovšem ani sběratelské kousky s porcelánovými hlavičkami či ukázky kočárků.

Po všechny čtyři dny bude otevřeno od 9 do 12 a od 13 do 16 hodin, přičemž na prohlídku je třeba dorazit nejpozději půlhodinu před koncem otevírací doby.
-muz-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.