Harmonikáři zahráli ve Lhotkách pojedenácté

1-2 webV sobotu 27. 6. 2015 se ve Lhotkách u Velkého Meziříčí sešli přátelé krásných hudebních nástrojů zvaných harmonika a heligonka na již 11. ročníku setkání harmonikářů.


Průběh letošního setkání byl poněkud jiný než v minulých letech, hlavně co do počtu účinkujících. Těch bylo pozváno letos „pouze" 25 s tím, že na pódiu budou hrát delší dobu, posluchači si jich víc užijí a celý průběh setkání bude kompaktnější. Byla to režie nového vedoucího pořadatele Petra Vondráka, který žezlo pořadatelství převzal po otci.
Zda se tato myšlenka naplnila, to zhodnotilo na 200 diváků, kteří i přes nepříznivé předpovědi počasí si přišli poslechnout lidovou muziku, zazpívat si a zatancovat. Počasí naštěstí vydrželo bez deště, ale pořadatelé mysleli i na mokrou variantu a na celém hledišti byly postaveny velké stany.
Na pódiu se během večera vystřídali jednotliví harmonikáři s kapelami. Nechyběl, jako každý rok, Akordeon Band Vysočina, Brťovská harmonika Zdeňka France (tu je možné vidět i v televizním pořadu Šlágr), skupina Milana Čecha, kapela z Radostína, místní kapela Žízeň s nejstarším účinkujícím panem Krevňákem, který letos oslaví v plné muzikantské síle krásných 95 let.
Velký dík určitě patří všem pořadatelům, kteří se postarali o celý průběh letošního setkání. Rovněž velké poděkování patří zvukařům, konkrétně Radkovi Varhaníkovi, který svou práci prostě umí.
11. ročník setkání harmonikářů ve Lhotkách u Velkého Meziříčí je minulostí. Doufáme, že se všichni, jak diváci, tak účinkující dobře pobavili, odnesli si ty nejlepší vzpomínky na harmoniky a harmonikáře a všichni se můžeme těšit za rok na 12. setkání harmonikářů.

Text a foto: Antonín Havlát

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.