Jaroslav Hutka zazpíval také píseň o Mistru Janu Husovi

PICT5431 webJaroslav Hutka vystoupil v neděli 12. července večer na meziříčském náměstí. Zazněly písně jak dětské a milostné, tak oslavující osobnosti českých dějin.


Folkový hudebník, skladatel a písničkář Jaroslav Hutka zahrál a zazpíval v rámci Kulturního léta a přilákal bezmála 300 posluchačů. Ti se zpěvákem opakovali refrény, broukali si a smáli se veselosti, která z Jaroslava Hutky vyzařovala.
Na koncertě zazněly i písně lidové, například od Františka Sušila. Písně z Hutkova pera byly vždy spojeny s příběhem či zajímavými fakty, často s Chartou 77 a odchodem do emigrace. Mohli jsme v nich zahlédnout dálky cizích zemí, pocítit mileneckou lásku, nebo se zasmát. Tak tomu bylo i v případě dětské písničky o knedlíku, který letí nad městem, což dle autora představuje mez, přes kterou nepůjde. Své uznání boji za pravdu projevil Hutka písněmi „Havlíčku Havle" či „Mistře Jene". Poslední jmenovaná oslavuje Mistra Jana Husa, jehož památku jsme si připomněli před týdnem.
Ondřej Nagy

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.