Kino nabízí festivalové snímky i animáky pro děti

domaci pece kino copy copy copyV zajímavé srpnové nabídce kina Jupiter club se sešly dva filmy, které byly uváděny s velkým ohlasem diváků na letošním Mezinárodním filmovém festilvalu v Karlových Varech.

Domácí péče od režiséra Slávka Horáka se dnes v místním kině promítá již podruhé a dokument Mallory můžeme zhlédnout již příští týden.

Domácí péče, pátek 7. 8. ve 20.00

Právě dnes se od 20 hodin opět hraje Domácí péče, kde hlavní role ztvárnili Alena Mihulová (za tuto roli získala v Karlových Varech Křišťálový globus), Bolek Polívka, Tatiana Vilhemová a Zuzana Kronerová. Film přináší smutné téma, ale je na ně nahlíženo s mírným optimismem.

Mallory, čtvrtek 13. 8. a 27. 8. ve 20.00

Po snímcích René a Katka přichází do kin další časosběrný dokument Heleny Třeštíkové. Třináct let přední česká dokumetaristka pracovala na příběhu drogově závislé ženy s finálním poselstvím, že každý má šanci něco ve svém životě zlepšit.

Pro děti jsou na srpen připraveny dva snímky, V hlavě a Mune - strážce měsíce. Za zmínku stojí hlavně nápaditý animovaný film V hlavě (úterý 11. 8. 20.00, středa 12. 8. 18.00), který "získává" jednu příznivou recenzi kritiků za druhou. Hrdiny zde nejsou ani tak postavy lidské, jako emoce Radost, Smutek, Vztek, Strach a Nechuť. A protože je to film určený hlavně dětem, nakonec se Radost usmíří s Depkou.

Celý srpnový program kina Jupiter naleznete ZDE.

Simona Fňukalová

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.