Víkendové tipy: koncerty, výstavy i středověký podvečer

CIMG6035Z víkendové kulturní nabídky ve Velkém Meziříčí a okolí vybíráme...

Velkomeziříčské kulturní léto nabízí na tento pátek, sobotu i neděli koncerty na náměstí. V pátek 21. 8. vystoupí od 19 hodin František Kasl a Band (bývalý kytarista Jakuba Smolíka).

V sobotu 22. 8. zahraje stálice kulturního léta, místní hudební skupina Kuspokon, od 18 hodin.

Jannis Moras a Band(a) představí v neděli 23. 8. od 20 hodin řeckou folkovou hudbu.

Středověký podvečer připravili pro děti i dospělé v Křižanově na farní zahradě na sobotu 22. 8. Akce začíná v 16 hodin, návštěvníky čekají hry pro děti, divadelní představení skupiny Pocity, nebude chybět kočár s koňmi i chutné občerstvení.

V Moravci je na tento víken opět připravena tradiční výstava květin v kulturním domě. Zahradnictví Břetislava Roudenského zde nabízí bohaté kolekce jiřinek, mečíků, růží, kaktusy a sukulenty, okrasné dřeviny, pokojové květiny, bonsaje. Přichystáno bude aranžmá ze suchých rostlin, bylinky a čaje, obrazy Ladislava Šauera, dřevořezba, keramika, zahradní nábytek, pletení z papíru, zdobené perníky a další překvapení. Výstava bude přístupná v sobotu a v neděli od 9 do 18 hodin.

Dálší výstavu je možné navštívit na zámku. Expozice s názvem  "Ze sbírek muzea aneb Co ukrývá depozitář"  v Muzeu Velké Meziříčí je otevřena od úterý do neděle v době od 9 do 12 hodin a od 13 do 17 hodin.

-red-

kkk1Kuspokon

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.