Letošní NKT Koloběh překonal rekordy z loňského roku

fotka vítězPátý ročník tradičního koloběhu odstartovalo v sobotu 21. října 40 párů, tedy o 11 párů více než v roce 2016. Závodníci zdolali již známou trasu na 25 km kolem Velkého Meziříčí a všichni v pořádku dorazili do cíle. Nejrychlejšími závodníky, tedy absolutními vítězi závodu, se stali Lýdie Brázdová a Jiří Brychta s časem 1 hod 46 min. Překonali tím loňské vítěze o 3 minuty.

Oceněni byli nejen nejrychlejší dvojice ve svých věkových kategoriích, ale také první tři místa v rodinné kategorii. Tam se umístili na první příčce sourozenci Stávkovi, další stupínky obsadily manželské páry. A proč se vyhlašuje rodinná kategorie?

„Koloběh totiž vznikl původně jako rodinný závod,“ vysvětlila pořadatelka Michaela Salašová v průběhu vyhlašování výsledků, „proto také chceme, aby vždy soutěžily páry, tedy muž se ženou, ať už se to někomu líbí nebo ne.“

V tomto závodu je dovoleno použít ke zdolání trati jedno jízdní kolo, druhý z dvojice běží. Na trase se muž a žena mohou na kole střídat, podmínkou ale je, že na celé trati spolu musí být soutěžní dvojice ve vizuálním kontaktu.

Letošní závod si všichni užili, nejen, že bylo krásné počasí, také bylo například možné v cíli sledovat dramatický boj o vítězství mezi několika páry současně.

Závod pořádá Sportovní centrum Velké Meziříčí, zaštiťuje jej místní firma NKT, dalšími podporovateli jsou firmy Poex, Nominal, AndDesign a Městské lázně Nové Město na Moravě. Mediálními partnery jsou Velkomeziříčsko, ZaostřenoVM a SportVM.

-sc-

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.