Velmez odčinil předchozí debakl

Velmez -_HulínFC Velké Meziříčí – SK Spartak Hulín 5:0 (2:0)

Střelci 30. Dolejš, 32. vl. Kostka, 60. Demeter, 72. Simr, 73. Mucha

Rozhodčí: Černoevič, Mikeska, Richtár

FC VM – Pokorný T. – Bouček, Komínek, Mucha, Kriegsmann – Dolejš, Šuta, Pokorný P. (70. Mezlík), Smejkal, Demeter – Simr, na lavičce Berka, Dufek, Kruba, trenér Smejkal.

SK Hulín – Jelínek – Kostka, Ondřejka, Smrčka, Koláčný, Vyskočil Ma. ((70. Minář), Oulehla (77. Rožek), Tureček, Zlámal, Vyskočil Mi., Sedláček, na lavičce Šrom, Josl, Machalický, trenér Lehkoživ.

Diváci: 215
ŽK: Smejkal – Ondřejka
ČK:
Nejlepší hráči – Pokorný T., Bouček, Demeter

Ve 4. min našel na hranici vápna Robin Demeter volného Radima Šuta, jeho střela šla těsně nad bránu hostů. V 5. min rozehrál přímý kop z 25-ti metrů Ondřejka, trefil náruč Tomáše Pokorného. V 6. min pronikl po křídle Ma. Vyskočil, před bránou však spoluhráče nenašel. V 7. min centr Zlámala zachytil domácí golman. V 10. min našel Petr Dolejš na zadní tyči nabíhajícího Robina Demetera, ten z úhlu Jelínka neprostřelil. V 15. min rozehrál rohový kop Tureček, domácí obrana míč odvrátila, následný centr Smrčka hlavičkoval Oulehla vedle domácí brány. V 17. min po rohu Petra Dolejše poslal míč do vápna Radim Šuta, míč tečoval Patrik Mucha, golman Jelínek míč zachytil. V 18. min podnikli hosté rychlý protiútok, ke střele se dostal za hranicí vápna Smrčka, bránu těsně přestřelil. Ve 20. min našel Michal Bouček ve vápně volného Edu Smejkala, ten střílel nad horní břevno. Ve 26. min našel Petr Dolejš ve vápně Robina Demetera, jeho gól neplatil pro ofsajdové postavení Pavla Simra. Ve 29. min po centru Robina Demetera odpískal po faulu obrany hostí rozhodčí pokutový kop, k tomu se postavil Robin Demeter, jeho střelu Jelínek vyrazil, na dorážku Petra Dolejše již nedosáhl 1:0.

Ve 32. min poslal Robin Demeter do vápna střílený centr, hostující Kostka ve snaze míč odkopnout ho poslal do vlastní brány 2:0. Ve 32. min nebezpečně pronikal Smrčka, Tomáš Pokorný jeho postup zastavil. Ve 35. min našel Petr Dolejš na hranici vápna Pavla Simra, ten se uvolnil ale, jeho střelu k tyči Jelínek zachytil. Ve 36. min se po přiklepnutí od Ondřejky dostal k zakončení Koláčný, Tomáš Pokorný jeho střelu na dvakrát zachytil. Ve 38. min se po centru Petra Dolejše dostal k zakončení Eda Smejkal, jeho střelu vytlačil Jelínek na roh. Ve 39. min rozehrál přímý kop Ondřejka, Michal Bouček poslal míč do bezpečí. Ve 41. min našel Robin Demeter na zadní tyči Petra Dolejše, jeho střelu z úhlu Jelínek chytil. Ve 42. min se dostal do brejku Petr Dolejš, obešel i golmana hostů, míč poslal před bránu, ale nikdo ze spoluhráčů na něj nedosáhl. Ve 43. min se k odraženému míči dostal Michal Bouček, bránu těsně minul. Ve 44. min šli domácí tři na jednoho, Petr Dolejš trefil hostujícího obránce.
Ve 47. min po centru Robina Demetera hledal Pavel Simr ve vápně Edu Smejkala, obránce hostů míč zachytil. Ve 48. min poslal Ma. Vyskočil míč na nabíhajícího Smrčka, Tomáš Pokorný přihrávku zachytil. V 50. min poslal míč do vápna z přímého kopu Oulehla, míč našel hlavičku Ma. Vyskočila, s jeho zakončením si Tomáš Pokorný poradil. V 57. min centr Michala Boučka našel ve vápně volného Edu Smejkala, ten z voleje trefil jen obránce hostů. V 59. min po faulu na Ondřejku se k pokutovému kopu postavil Ma. Vyskočil, s jeho střelou i následnou dorážkou si Tomáš Pokorný poradil. Z následného útoku domácích se dostal k zakončení Robin Demeter a prostřelil hostujícího brankaře 3:0. V 64. min se dostal ve vápně k zakončení Smrčka, jeho střelu zblokoval Miloš Kriegsmann. V 65. min našel Radim Šuta nabíhajícího Petra Dolejše, jeho pokus o lob Jelínek zachytil. V 68. min si na centr Petra Dolejše naběhl Radim Šuta, beánu minul. V 72. min našel Eda Smejkal na hranici vápna Pavla Simra, ten se uvolnil a zvýšil na 4:0. V 73. min po rohu Robina Demetra se míč dostal k Patriku Muchovi a ten ho posla do brány hostů 5:0. V 74. min se po centru Turečka dostal k zakončení hlavou Smrčka, bránu však netrefil. V 83. min vystřelil zpoza vápna Pavel Mezlík, trefil však svého spoluhráče Radima Šutu. V 85. min vystřelil Turečka a i jemu ránu zblokoval Radim Šuta. V závěru utkání ještě Tomáš Pokorný zmařil dvě šance hostů a tak se vítězství radovali domácí hráči, kteří tak částečně odčinili středeční kolaps.

Vyjádření trenéra Smejkala: Změna přístupu hráčů k utkání přivedl dnes náš tým k vítězství. Musím pochválit Tomáše Pokorného, který svými zákroky, hlavně při pokutovém kopu ve druhém poločasu náš tým podržel a dodal mu potřebný klid.

Jaroslav Mynář

Video: Sestřih z útkání - Libor Smejkal

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.