Hasičky soutěžily na Moravě

DSC 00781Dne 13. 4. 2019 se družstvo žen cvičící klasické disciplíny CTIF vydalo soutěžit na Moravu. Ve Vlčnově se konalo 2. kolo Litovel ligy CTIF.

Počasí vůbec nepřálo, byla zima, poprchalo a sem tam i padal sníh, a proto se organizátoři rozhodli zrušit štafety. Soutěžící tak běhali pouze požární útok.

Velkomeziříčská děvčata si zaběhla útok v nové sestavě. Výsledné časy sice nebyly nejlepší, ale přesto se s tím popraly velmi dobře. V prvním pokusu se časomíra zastavila na 56.30 s. Bohužel rozhodčí přidělili 20 trestných bodů za rozpojený koš a nesprávné konečné postavení. V druhém pokusu už bylo malé zlepšení. Útok s časem 53.63 s. se ale opět neobešel bez trestných bodů. Tentokrát to bylo 5 trestných bodů za nedostatečně rozhozenou hadici.

V celkovém umístění skončilo družstvo Velké Meziříčí na 2. místě za ženami z Nové Paky, které si odvezly putovní pohár Vlčnovského poháru. V mužské kategorii opět dominovalo družstvo HZS Královéhradeckého kraje. Ti vyhráli putovní pohár a tím si vytvořili náskok v celkovém hodnocení Litovel ligy CTIF.

Petra Žejšková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.