Fotbalisté porazili lídra tabulky v Líšni

sk lisen_-_fc_vmSK Líšeň – FC Velké Meziříčí 1:2 (1:1)

Střelci 3. Machálek – 10. Smejkal, 62. Demeter

Rozhodčí: Mrázek, Černý, Kneisl

SK Líšeň – Vítek, Smejkal, Bednář, Vavřík (86. Minařík), Krška, Machálek, Jambor (56. Amoh), Šperka, Fall, Demeter, Rolínek (55. Reteno), na lavičce Leznar, Hlavica, Daněk, trenér Machálek.

FC VM – Pokorný T. – Bouček, Komínek, Mucha, Pokorný P. (67. Kriegsmann) – Dolejš (90. Crkal), Šuta, Berka, Smejkal (88. Dufek), Demeter – Simr, na lavičce Kruba, trenér Smejkal.

Diváci: 576
ŽK: Šperka
ČK:
Nejlepší hráči – Berka, Demeter, Krška

Před početnou diváckou kulisou a za nádherného počasí nastoupili hosté proti prvnímu týmu tabulky. Ve 3. min zahrávali hosté rohový kop Petrem Dolejšem, domácí podnikli rychlý protiútok, když z vlastní poloviny utekl hostující obraně Machálek a prostřelil Tomáše Pokorného 1:0. V 5. min rozehrál z rohu vápna přímý kop Rolinek, našel Demetera jeho hlavička bránu minula. V 6. min centr Petra Dolejše zblokovala domácí obrana na rohový kop. Ten rozehrál Petr Dolejš, nikoho ze spoluhráčů nenašel. V 9. min pronikl na hranici vápna Smejkal, jeho střela bránu minula.V 10. min utekl po křídle Petr Dolejš, na malém vápně našel volného Edu Smejkala, který z první dostal míč za Vítkova záda 1:1. Ve 12. min se dostal k zakončení Krška, hostující bránu netrefil. V 19. min nebezpečný centr Rolínka odkopl Patrik Pokorný. Ve 20 min. našel Krška za obranou Machálka, ten míč z první netrefil. Ve 24. min přímý kop Petra Dolejše zachytil Vítek. Ve 25. min centr Rolínka našel Demetera, ten hlavou bránu minul. Ve 27. min tvrdou střelu Kršky Tomáš Pokorný vyrazil. Ve 29. min centroval Rolínek, míč odhlavičkoval Patrik Mucha. Ve 31. min nebezpečný průnik Demetera zastavil David Komínek. Ve 32. min pronikl po křídle Smejkal, trefil jen boční síť. Ve 40. min se dostal k zakončení Eda Smejkal, obranu neprostřelil. Ve 44. min se dostali ve vápně k zakončení dvakrát domácí hráči, obě střely obrana hostů zblokovala.

Úvod druhého poločasu mnoho pohledného nepřinesl. Diváci viděli hodně nepřesností na obou stranách a do zakončení se žádný z týmu nedostával. B 53. min odcentroval Michal Bouček, k centru se dostal Petr Dolejš, trefil jen domácího obránce, k míči se dostal Eda Smejkal, bránu však minul. V 58. min přímý kop Kršky našel Šperka jeho střela postrádala přesnost. V 62. min poslal přetažený centr do vápna Patrik Pokorný, k míči se dostal Robin Demeter a z voleje se trefil přesně k tyči 1:2. V 70. min přímý kop Kršky odhlavičkoval Patrik Mucha. V 71. min se po souboji Davida Komínka s Amohem dožadoval domácí hráč marně pokutového kopu. V 73. min se ve vápně dostali domácí ke třem střelám, míč do brány hostů však dostat nedokázali. V 78. min se po centru Retena dostal ke střele Krška, jeho tvrdou střelu srazil na roh Miloš Kriegsmann. V 80. min se po rohovém kopu dostal k zakončení Krška, bránu hostů minul. V 84. min rozehráli domácí rohový kop na krátko, následný centr hostující obrana zblokovala. V 89. min rohový kop domácích, na který si naběhl i golman Vítek, hostující obrana odvrátila do bezpečí. A tak po závěrečném hvizdu se mohli hostující hráči i s početnou skupinou fanoušků radovat z vítězství.

Vyjádření trenéra Smejkala: "Bylo to šťastné vítězství. Věděli jsme, že se Líšeň trápí, ale i náš tým na tom není nejlépe. Když jsem nahlédl do zápisu před utkáním, viděl jsem, že Machálek přeházel sestavu a vsadil na mladé. Řekl jsem si, že to by mohla být pro nás šance, protože jsme měli na hřišti zkušenější fotbalisty. Dnes jsme dali do hry nejen fotbalovost, ale i srdíčko. To jsem po chlapcích vyžadoval. Neobešli jsme se však bez chyb. Zejména hrubka při úvodní brance se nám nemusela vyplatit. Ale naštěstí se nám podařilo brzy vyrovnat. O přestávce jsem nabádal hráče, aby si dávali pozor na míče, které chodily za obranu a hrály spíše na jistotu. Záměr se nám podařil. Výhru pojistila naše zkušenost, když jsme v rozhodujících momentech dokázali míč podržet."

Jaroslav Mynář

Video: Sestřih z útkání - Libor Smejkal

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.