Po dramatickém závěru brali tři body fotbalisté Velmezu

zapasova4FC Velké Meziříčí – FK Hodonín 2:1 (0:1)

Střelci: 60. Dolejš, 90. Mucha – 25. Flasar

Rozhodčí: Richtár, Zaoral, Silný

Sestavy:

FC VM – Pokorný – Kriegsmann, Mucha, Komínek, Bouček – Dolejš, Smejkal (93. Crkal), Berka (73. Krčál), Šuta, Demeter – Simr (52. Dufek), na lavičce Kruba, Chalupa, Zedník, trenér Smejkal

FK Hodonín – Petráš – Flasar, Bohun (88. Opina), Kyselka, Žák, Hesek, Jakubek, Piňa, Weiss, (77. Mareš L.), Pospíšil, Fojtík, na lavičce Sasín, Mareš T., Hromek, a Koníček, trenér Švantner

ŽK: Demeter, Dolejš – Pospíšil, Piňa

ČK: 66. Fojtík

Diváci: 280

Nejlepší hráči: Piňa, Demeter, Dolejš

První poločas patřil hostujícím hráčům, byli pohyblivější, přesnější v kombinaci a důraznější v osobních soubojích. Ve 3. min našel Flasar ve vápně Piňu, jeho střelu na zadní tyč odkopl Miloš Kriegsmann. V 5. min centr Bohuna, odhlavičkoval Michal Bouček. V 6. min našel Petr Dolejš ve vápně Robina Demetera, jeho střelu z úhlu vyrazil Petráš na rohový kop. V 7. min hosté podnikli rychlý protiútok, Piňa našel ve vápně Pospíšila, ten domácí bránu minul. V 8. min to byl opět Piňa, který na hranici vápna našel volného Jakubeka, ten bránu přestřelil. V 9. min se po centru Bohuna prosadil hlavou Jakubek, bránu však opět netrefil. V 10. min centr Flasara odvrátil David Komínek na rohový kop, ten rozehrál Pospíšil, přetažený centr vrátil před bránu Hesek, míč odhlavičkoval do bezpečí Pavel Simr. V 16. min se dostal k zakončení za hranicí vápna Pospíšil, bránu minul.

Ve 20. min našel Petr Dolejš ve vápně volného Lukáše Berku, ten místo střely hledal lépe postaveného spoluhráče, hostující obrana míč odkopla do bezpečí. Ve 25. min se dostal ve vápně k zakončení Jakubek, včasným vyběhnutím šanci zmařil Patrik Pokorný, na následnou střelu Flasara z 23 metrů k tyči již zareagovat nestačil 0:1. Ve 31. min rozehrál přímý kop od lajny Petr Dolejš, hostující obrana si s jeho centrem poradila. Ve 33. min centr Bohuna poslal na rohový kop Michal Bouček, následný roh Pospíšila nebezpečí pro domácí bránu nepřinesl. Ve 35. min odcentroval Robin Demeter, Pavel Simr sklepl míč Radimovi Šutovi, jeho střela bránu hostů těsně minula. Ve 36. min našel Piňa ve vápně volného Pospíšila, ten bránu vysoko přestřelil. Ve 37. min centr Robina Demetera našel Petra Dolejše, ten trefil jen obránce hostů. Ve 41. min vystřelil z 20- ti metrů Jakubek, domácí bránu minul. Ve 44. min pronikl do vápna Pospíšil, s jeho střelou si Patrik Pokorný poradil.

Obraz hry se ve druhém poločase změnil. Domácí přidali na důrazu a také zpřesnili kombinaci. Ve 48. min našel Petr Dolejš před bránou Radima Šutu, ten Petráše zblízka neprostřelil. Následný roh Robina Demetera Petráš vyboxoval do bezpečí. Ve 48. min unikl po křídle Fojtík, nikoho ze spoluhráčů před bránou nenašel. Ve 49. se po centru střetl v hlavičkovém souboji Pavel Simr s obráncem hostů a musel být pro zranění hlavy v oblasti spánku střídán. V 51. min odcentroval Piňa, na jeho centr si naskočil Jakubek a koníčkem hlavičkoval nad domácí bránu. V 52. min vystřelil z hranice vápna Robin Demeter, trefil jen obránce hostů. V 53. min po průniku vystřelil Petr Dolejš vedle brány. V 55. min přiklepl hlavou Radim Šuta míč na Robina Demetera, jeho zakončení postrádalo přesnost.

V 60. min po hezké kombinaci Petra Dolejše a Robina Demetera se dostal k zakončení Petr Dolejš a míč dostal do brány hostů 1:1. V 65. min došlo ve středu hřiště ke strkanici mezi domácím Edou Smejkalem a hostujícím Piňou, hostující Fojtík následně domácího hráče srazil k zemi a po červené kartě musel odejít do šaten. V 68. min centr Robina Demetera odvrátila obrana hostů na roh, ten rozehrál Petr Dolejš, našel Robina Demetera, jeho přihrávka na Edu Smejkala neprošla. V 76. min našel E3da Smejkal na hranici vápna Robina Demetera, ten se uvolnil hostujícího Petráše, však neprostřelil. V 81. min se po rohu Petra Dolejše dostal k zakončení Michal Bouček, bránu vysoko přestřelil. V 90. min našel Petr Dolejš na malém vápně volného Patrika Muchu a ten rybičkou rozhodl o vítězství domácích 2:1

Vyjádření trenéra Smejkala: „Dnešní soupeř, hlavně v prvním poločase, předvedl výborný výkon, a tak nechápu, jak takový tým může být ve spodní polovině tabulky. Naši hráči v první půli propadli ve všech herních dovednostech, a tak jsme mohli být rádi za poločasový výsledek 0:1.

Do druhého poločasu jsme vstoupili se snahou výsledek utkání otočit, paradoxně k nám tomu pomohlo i zranění našeho útočníka, protože jsme přestali nakopávat vysoké míče a více kombinovali po zemi. Zaslouženě jsme vyrovnali. Nepochopitelný zkrat hostujícího hráče nám přinesl výhodu, kterou jsme nakonec dokázali v závěru zápasu využít a získali tak šťastné 3 body".

Jaroslav Mynář

Sestřich utkání: Libor Smejkal

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.