Starší dorostenky vezou z Plzně alespoň bod

hazena dorostHC Plzeň - TJ Sokol Velké Meziříčí 20:20 (8:9)

Sobota 27. dubna
2. liga starší dorostenky

Po čtrnáctidenní herní pauze jsme společně s prvoligovým týmem žen zajížděli do západočeské metropole. V podzimní části se nám podařilo až po boji tohoto soupeře zdolat tříbrankovým rozdílem, a proto jsme na jeho palubovku zajížděli s bojovnou náladou a bodovými ambicemi.

Domácí celek se ujal v úvodu vedení, které udržel pouze v prvních šesti minutách. V další části hrací doby jsme to pak byli my, kdo místy vedl až čtyřbrankovým rozdílem. Zdařilou a dobře organizovanou defenzívou jsme soupeřky dokázali tlumit v jejich útočné aktivitě a sami se pak častěji dokázali dostávat do zakončení. Škoda, že jsme řadu dobrých příležitostí zahodili a mohli si tak získat výraznější náskok. Naopak Plzeňačky méně často chybovaly a začaly tak pomalu ubírat z našeho náskoku. Poslední tři minuty první části hrací doby jsme sehráli velmi špatně takticky a nechali si vsítit hodně jednoduché branky.

Poločasový náskok se tak zmenšil na minimální rozdíl. Po změně stran jsme se dostali do několika brejkových akcí, opět získali třígólové vedení a soupeře dostali pod tlak. Následně špatná koncovka a nevynucené chyby nás stály v této fázi zřejmě plný bodový zisk. Domácí hráčky nás v postupném útoku několikrát přetlačily na brankovišti a v samotném závěru dorovnaly skóre. Schylovalo se k dramatickému rozuzlení. Ještě štěstí, že jsme již neopakovali taktické chyby z prvního dějství a poslední útočnou akci dohráli na soupeřově polovině.

Příští sobotu přivítáme na našem hřišti ambiciózní hráčky Sokol Ostrava Zábřeh, které bojují o postup do 1. dorostenecké ligy. V podzimní části se nám podařil husarský kousek, když jsme tohoto soupeře na jeho palubovce přehráli jako jedni z mála týmů výrazným sedmigólovým rozdílem.

7 - m hody 5/5 : 3/2, vyloučení 5:3.
Sled branek 1:0, 2:1, 2:3, 4:4, 4:8, 5:9, 10:10, 10:11, 12:12, 12:15, 13:16, 14:17, 17:17, 17:19, 19:19, 19:20.

Hrály: Šabacká Jarmila, Blažková Veronika – Pacalová Lenka (8/1), Pospíšilová Markéta (4/2), Sedlářová Tereza (4), Kuřátková Klára (2), Pospíšilová Magda (1), Odehnalová Tereza (1), Borkovcová Tereza, Šmídová Tereza, Houdková Valérie, Horká Vendula. Trenéři ing. Vincenc Záviška, ing. Tomáš Partl, Andrea Kuřátková.

http://www.zeny.chf.cz/?cmpid=1407&cmppartid=3059

Pozvánka do sportovní haly „za Světlou":

sobota 4. května
11,00 hodin II. liga starší dorostenky Sokol Ostrava Zábřeh
13,00 hodin I. liga ženy TJ Jiskra Otrokovice

sobota 11. května
9 – 16,00 hodin Liga Vysočiny minižactvo
17,00 hodin II. liga muži SK Kuřim
19,00 hodin II. liga mladší dorostenci SK Kuřim

http://www.hazenavm.estranky.cz/

Vincenc Záviška

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.