Starší dorostenky v dramatickém závěru hrály nakonec bez bodu

 Hazena st._dorostTJ Sokol Velké Meziříčí - Sokol Ostrava Zábřeh 25:26 (12:16)

Sobota 4. května
2. liga starší dorostenky

Před zahájením souboje proběhl již tradiční ceremoniálek. Hráčkám končících v kategorii dorostu trenéři nejprve poděkovali za klubovou reprezentaci, popřáli hodně zdaru při maturitních zkouškách a předali jim před jejich posledním domácím utkáním pamětní trička.

Pak se již šlo do akce. Ambiciózní Ostravanky začaly utkání ve velkém stylu. Dařila se jim střelba ze střední vzdálenosti i průniky až před naši branku, které vesměs končily přesně. Náš tým zaskočen i díky neproměňování vyložených šancí tahal za kratší konec. Již v šesté minutě jsme brali za stavu 1:5 oddechový čas, abychom hráčky uklidnili a zlepšili organizaci hry. To se nám vcelku podařilo. Gólmanka Jarmila Šabacká si připsala několik důležitých zákroků a my se mírně zvedli. Ovšem to trvalo to pouhých devět minut.

Soupeřky se opětovně velice jednoduše prosazovaly a na ukazateli skóre svítil propastný osmigólový rozdíl (7:15). Nutně následoval druhý oddechový čas naší střídačky a výrazné změny v sestavě. Tím se povedlo tým zvednout a v závěru první třicetiminutovky jsme viditelně zlepšenou souhrou snížili až na dostřel. Závěr první části jsme opětovně takticky nezvládli, když poslední dvě útočné akce jsme zakončovali zbytečně z nedobrých pozic, následně chybovali v defenzívě a nechali ještě soupeřky skórovat. Na přestávku jsme tak odcházeli sice „s hratelným" deficitem, ale....

Po změně stran si soupeř udržoval mírný náskok. Vysunutou obranou a příchodem brankářky Veroniky Blažkové jsme začali stíhací jízdu. Nejprve jsme se dotáhli na nejtěsnější rozdíl a v dalších minutách za mohutné podpory hlediště dorovnali ve 49. minutě brankový stav na 21:21. Od té chvíle se hrálo psycho a nadoraz, taktické pokyny střídaly výborné okamžiky jednotlivců a schylovalo se k hororovému rozuzlení. My vedli 24:23, následně soupeř bral time – out a po něm dvěma góly se opětovně ujal vedení. Naše střídačka reagovala a brala si oddechový čas před poslední útočnou akcí. Ta skončila v zámezí po chybné přihrávce. Úspěšná celoplošná osobní obrana nám ještě vynesla 15 sekund před vypršením hrací doby vyrovnání. Soupeřkám se ovšem podařil husarský kousek, když z rukou nejlepší střelkyně soutěže Charloty Cholevové nevídanou střelou bezprostředně po rozehrání z 18-ti metrů trefila pravou šibenici a Ostravanky tak „urvaly" plný bodový zisk.

V řadách našich hráček zavládlo obrovské zklamání a slzy. Z pohledu trenérů šlo o náš nejlepší dosavadní kolektivní výkon a všechny hráčky, které zasáhly do hry, si zaslouží absolutorium. V té chvíli pak zamrzí nízká trénovanost některých našich hráček...

Ve středu na Den vítězství zajíždíme k poslednímu soutěžnímu utkání na hřiště Sokola Vršovice, který jsme doma dokázali porazit minimálním rozdílem. Dle aktuální tabulky očekáváme, že to bude tuhý boj o pátou příčku druholigové tabulky a doufáme v náš bodový zisk...

Pro hráčky ročníku narození 2000 to bude poslední soutěžní dorostenecké vystoupení. Do kategorie dospělých odchází dlouholeté vyrovnané duo brankářek Veronika Blažková a Jarmila Šabacká, nepostradatelná pivotmanka Kristýna Cahová, z hostujících hráček Tatranu Bohunice jsou to pak pivotmanka Sylvie Šimková a spojka Denisa Partlová.

7 - m hody 3/3 : 3/2, vyloučení 2:1.
Sled branek 1:0, 1:2, 1:5, 2:5, 2:6, 4:6, 4:7, 5:8, 6:12, 7:12, 7:15, 11:15, 11:16, 12:17, 15:17, 15:19, 16:20, 19:20, 19:21, 22:21, 22:22, 23:22, 23:23, 24:23, 24:25, 25:25.

Hrály: Blažková Veronika, Šabacká Jarmila – Pacalová Lenka (6/3), Tvarůžková Tereza (6), Pospíšilová Markéta (4), Odehnalová Tereza (3), Cahová Kristýna (2), Kuřátková Klára (1), Pospíšilová Magda (1), Šimková Sylvie (1), Šmídová Tereza (1), Borkovcová Tereza, Horká Vendula. Trenéři ing. Vincenc Záviška, ing. Tomáš Partl, Andrea Kuřátková.

http://www.zeny.chf.cz/?cmpid=1407&cmppartid=3059

Pozvánka do sportovní haly „za Světlou":
sobota 11. května
9 – 16,00 hodin Liga Vysočiny minižactvo
17,00 hodin II. liga muži SK Kuřim
19,00 hodin II. liga mladší dorostenci SK Kuřim

sobota 18. května
13,00 hodin I. liga ženy TJ Jiskra SK UP Olomouc

http://www.hazenavm.estranky.cz/

Vincenc Záviška

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.